Een zeep met een verhaal!

Onze zeep is niet zomaar een zeep, het is een middel om vrouwelijkheid te vieren én het gesprek over vrouwelijke seksualiteit te openen. Je kunt de zeep zien als een zaadje dat wordt gepland op het moment dat je de zeep kado doet. Een zaadje dat uitgroeit tot een stralende bloem, zodat de dame in kwestie in zelfvertrouwen haar intuïtie durft te volgen en positief is over haarzelf. Een kado voor het leven!

 
Voor een persoonlijke touch zijn er drie verschillende period soaps, die allemaal een link hebben naar de meest voorkomende menstruatieklachten: krampen, vermoeidheid en stemmingswisselingen. Daarnaast zorg je er met jouw aankoop voor dat een meisjes in Zuid-Afrika ook zo’n mooie zeep krijgen.

 
 
 

koop onze prachtige zeep

100% natuurlijk en handgemaakt

Onze period soaps worden gemaakt door award-winning-farmer Ingrid van Canettevallei handgemaakte zepen. We noemen de zepen ook wel ‘slow soaps’ vanwege het langdurige proces van maken en rijpen. Het duurt namelijk eerst vijf dagen om de zeep te maken, snijden en te stempelen. Daarna mag de zeep nog zo’n 40 dagen rijpen om ervoor te zorgen dat de chemische reactie (die ervoor zorgt dat de zeep ook echt gaat schuimen) weer verdwijnt. De manier waarop ze de oliën en de ingrediënten kiest en samenbrengt, en de liefde die ze in het proces stopt maakt haar manier van zeep maken een ware kunst!

 

Handgemaakt
Handgemaakte zeep van oliën is een total ander product dat fabriekszeep: het is verzorgend, zacht en voedend voor de huid. Dit komt o.a. omdat het glycerine bevat en dit trekt vocht aan en houdt het vast.
 
Veganistisch
Onze zeep is gemaakt met uitsluitend plantaardige ingrediënten en niet getest op dieren. Dit maakt onze zeep 100% vegan.
Palmolie vrij
Wij maken alleen gebruik van natuurlijke en etherische oliën die zowel goed zijn voor mens als milieu. Palmolie vervangen we door wonderboomolie, om een klein beetje magie toe te voegen.
 
Goed voor het milieu
Wil je écht iets goeds doen voor het milieu? Zeg dan dag tegen plastic flessen voor handzeep en douchegel. Vaste blokken zeep zijn veel beter voor het milieu.waarom zeep?

Het concept van She Blooms is ontstaan door methodes van co-creatie en co-design. Dit houdt in dat we samen met de moeders en de dochters in Kayamandi aan de slag zijn gegaan om invulling te geven aan hoe de eerste menstruatie meer happy en healthy kan verlopen.  
 
De conclusie was dat het kado iets praktisch moest zijn waaruit blijkt dat de moeder graag zorgt voor dochter. Een blok zeep is een zeer passende uitkomst, aangezien ieder huishouden in Kayamandi er een of meerdere in hun bezit heeft. Een ouderwetse blok zeep die overal voor wordt gebruikt.
 
Wel zo leuk, en hygiënisch, dat een meisje er speciaal een voor zichzelf heeft tijdens haar menstruatie. En:
 
‘every flower got a right to be blooming’ -m. franti

reviews

‘Heerlijk geurende zeep gekocht bij She Blooms! Wat blijkt… het is niet alleen fijn voor jonge vrouwen… maar ook voor mannen 🙂 Heerlijk frisse geur en door het verhaal erachter gebruik ik het met een extra goed gevoel. Overigens ook erg leuk om cadeau te geven!’ – Willem
 
‘Ik ben al aan mijn 2e zeepje bezig, ze zijn echt verrukkelijk: zacht, het ruikt heerlijk en het schuimt top. En ik gebruik het extra graag door het verhaal erachter’ – Marion
 
‘I LOVE the soap! I treasure it and use it every day for my face 💕’ -Miche
 
‘Ik gebruik de zeep elke dag. Je doet er heel lang mee. Het geeft een fris en zacht gevoel. Elke keer als ik de zeep gebruik denk ik aan waar deze zeep vandaan komt. En dat geeft ook een goed gevoel. Dus de zeep maakt niet alleen schoon maar verbindt ook nog eens!’ -Monic